Najaar 2023

Module 1

Donderdag 28 en
29 september

Module 2

Dinsdag 31 oktober en
woensdag 1 november

Module 3

Maandag 27 en
dinsdag 28 november

Masterclass Omgevingscommunicatie en participatie

Maatschappelijke vraagstukken hebben vaak een grote impact op de leefwereld van mensen. Dit vraagt om communicatie die recht doet aan wat speelt bij de belanghebbenden. In de Masterclass ga je samen met collega vakgenoten aan de slag om inzicht te krijgen in wat er nodig is om elkaar te leren verstaan.

Prijs:

De training bestaat uit 3 maal 2 dagen (inclusief overnachting) en twee online-intervisiebijeenkomsten.

De kosten bedragen € 4.100,– exclusief btw.

Aantal deelnemers: maximaal 9

Locatie

Hotel in bosrijke omgeving in het midden van het land.

Na afloop van de leergang

  • Heb je praktische handvatten om de belanghebbenden in kaart te brengen op basis van impact, belangen, behoeften en voorkeuren die passen bij hun leefwereld.
  • Adviseer je op basis van je analyse over welke wijze van communiceren effectief is voor de verschillende groepen belanghebbenden.
  • Weet je hoe je een participatietraject inricht en adviseer je over de voorwaarden en consequenties
  • Weet je hoe je kunt omgaan met weerstand en heb je inzicht in groepsdynamica.
  • Adviseer je met kennis van breinvoorkeuren en psychologische basisbehoeften over welke manier van betrekken en communiceren het meest effectief is.
  • Kun je helder verwoorden wat je opdrachtgevers wel en niet van communicatie kunnen verwachten en onderbouw je beargumenteerd je advies.
  • Heb je plezier gekregen in het samenwerken, uitzoeken, doordenken en doorspreken van wat er nodig is om met elkaar een opgave te realiseren.

Vervolg

Na de leergang kun je bijvoorbeeld de masterclass Dialoogcoach of Coachend adviseren volgen.

"De masterclass Coachend Adviseren vond ik heel waardevol; zowel als communicatieadviseur en persoonlijk heb ik er veel aan gehad. Ik ben me bewuster van mijn eigen stijl en hoe ik die in kan zetten. Ik stel veel makkelijker vragen. Vragen die aansluiten bij mijn gesprekspartner in plaats van vragen om mijn eigen nieuwsgierigheid te bevredigen. Gonda en Wilma zijn top trainers met een enorme kennis én humor. Ze doorgronden snel wat de groep nodig heeft, met oog voor het individu. Doordat je twee dagen achter elkaar op een prachtige locatie zit, weg van dagelijkse rompslomp, wordt de ideale leeromgeving gecreëerd. Als je de kans hebt deze masterclass te volgen, zeker doen!"

Lotte Rijk / Lievens Communicatie

Beoordeling: 9

"Deze masterclass is een aanrader voor elke zelfkritische communicatieadviseur. Een intensieve training die mooie inzichten en praktisch handvatten biedt om beter te kunnen adviseren. Met ervaren trainers die hun vak- én mensenkennis inzetten."

Els van der Vaart / Ministerie van Justitie en Veiligheid

Beoordeling: 9

"Het volgen van de masterclass Coachend Adviseren was een feest op zich, maar ook der herkenning. Samen met Gonda en Wilma ben ik tot diepere inzichten gekomen en heb ik ook het geleerde meteen kunnen toepassen in de praktijk. De dames weten feilloos de juiste vragen te stellen. Op die manier wordt je eigen denkkracht aangesproken en wordt het inzicht ook een eigen inzicht. Veiligheid in de groep staat voorop en dat wordt heel goed bewaakt. Lieve dames, bedankt voor de inzichten en tools die ik heb meegekregen. Jullie zijn toppers!"

Miriam Hof / In Holland

Beoordeling: 10

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

contact