Waarom bossen bijdragen aan leren

De afgelopen 22 jaar hebben wij veel ervaring opgedaan met hoe mensen leren. Om een vaardigheid aan te leren, heb je andere mensen nodig om te ervaren hoe je overkomt. Juist door met elkaar in groepen te werken, ontdek je waarin je sterk bent en jezelf kunt verbeteren.

Wetenschappelijk is bewezen dat ons brein met je mee leert. Als je vaardigheden en kennis niet gebruikt, raak je ze kwijt. Wat je activeert, ontwikkel je steeds verder. Na iedere training hebben wij een individueel ontwikkelgesprek om samen uit te werken hoe je het geleerde in de praktijk brengt. Door vaak te oefenen neemt je effectiviteit en efficiëntie toe. Het gaat je minder mentale inspanning kosten en dus minder energie.

Uit onderzoek blijkt dat mensen het beste leren bij voldoende ontspanning, rust en beweging. Daarom zijn wij fan van trainingsruimtes die doorlopen tot ver in de natuur. Het is zo belangrijk om even niets te hoeven en het brein zijn werk te laten doen. Een wandeling door de bossen draagt bij aan het verwerken van de informatie en emoties.

Wij ervaren dat het werken aan vaardigheden vraagt om een periode van volledige concentratie op het leren. De effectiviteit van een tweedaagse is dan ook vele malen groter dan twee keer één dag. Deelnemers geven zelf aan dat ze beter mentaal voorbereid zijn voor een tweedaagse. Alles is geregeld en ze kunnen zich focussen op zichzelf, de kennis en de groep als sparringpartner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *