Werkplaats voor een
wijzer leven

Over ons

Trainer/coaches Gonda Duivenvoorden en Wilma Kossen hebben ruim 20 jaar ervaring met het ontwikkelen en geven van trainingen. Zij hebben een gedeelde visie op leren. Voor hen betekent leren vooral ontdekken en doen. Ontwikkelen start met ontregelen. Zonder het doorvoelen van je eigen ontwikkelpunten verandert er niets. We verwachten van onze deelnemers een flinke dosis reflectievermogen. Van ons mag je verwachten dat je als een wijzer mens de deur uitgaat. Niet voor niets kozen we de naam Van de Wijz, Werkplaats voor een wijzer leven.

Onze trainingen zijn altijd een combinatie van training en coaching. Wij kijken wat jij persoonlijk nodig hebt om te groeien en het beste uit jezelf te halen.

De afgelopen jaren ontdekten we de meerwaarde van het trainen met overnachting. Het leerrendement wordt extra verhoogd door de keuze voor een trainingslocatie in een bosrijke omgeving.

Over de trainers

Wilma Kossen gelooft in de veranderkracht van mensen. In haar coachpraktijk begeleidt zij mensen in hun persoonlijke en emotionele groei en het ontwikkelen van hun communicatie- en leiderschapsvaardigheden. Zij treedt op als teamcoach en verzorgt in company trainingen op maat. Voor SRM Opleidingen was zij 22 jaar actief als programma-ontwikkelaar, trainer, mentor en examinator.

Wilma was 10 jaar mede-eigenaar van adviesbureau Van Nimwegen. Zij doet onderzoek naar psychologie- en breininzichten. En hoe deze inzichten kunnen worden toegepast in training, coaching en advies. In 2015 verscheen haar zelfcoachboek voor communicatieprofessionals, ‘Hoe coach ik mijzelf tot strategisch communicatieadviseur?’

Gonda Duivenvoorden helpt mensen zichzelf en anderen beter te begrijpen. Zij is gefascineerd door wat voor effect communicatie heeft op mensen. Haar aanpak is open en respectvol. Zij laat mensen graag ervaren wat voor impact zij hebben en kunnen hebben.

Zij gaf 20 jaar leiding aan 20 communicatieprofessionals in het door opgerichte communicatie-adviesbureau Brainwork. Zij heeft 12 jaar in opdracht van opleidingsinstituut SRM de verantwoordelijkheid gehad voor het uitbouwen, ontwikkelen, aansturen en actueel houden van alle communicatieopleidingen. In 2008 kreeg zij hiervoor de titel van communicatievrouw van het jaar. Zij was net als Wilma 22 jaar actief als trainer, mentor en examinator. Vele innovatieve (maatwerk) trainingen komen van haar hand. Zij is zelf breed opgeleid als coach, trainer en communicatieprofessional. In 2018 verscheen het boek De psychologie van communicatie, dat zij schreef met Gerald Morssinkhof.

Van de Wijz is:

  • Licentiehouder breinvoorkeuren
  • CIPION-gecertificeerd
  • Aangesloten bij de NOBCO, Nederlandse Orde van Beroepscoaches.

Onze ervaring

Wij werken ruim 25 jaar op het snijvlak van organisatie en communicatie. Als adviseur, trainer of coach werken we voor onder andere:

KLM Royal Dutch Airlines, Transavia, IKEA, Novartis, Janssen-Cilag International NV, USG Capacity, NS, Branchevereniging Aedes, ActiZ, BNA, Woningbouwvereniging Intermaris, Woonbedrijf Eindhoven, Pre Wonen, Beter Wonen, Vechtdal, Dudok Wonen, Provincie Gelderland, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, Gemeente Utrecht, Gemeente Den Haag, Gemeente Arnhem, Gemeente Amersfoort, Gemeente Venlo, Gemeente Emmen, Rijkswaterstaat, Politie Nederland, PWN, WML, Alliander, Natuurmonumenten, The Blue Cap, Stichting Zwerfjongeren Nederland, Humanitas, Studio Wieki Somers, LUMC, Catharina Ziekenhuis, ASVZ, Amerpoort, Altrecht GGZ, Metrius GGZ, Bartiméus, Bouwbedrijf Hendriks, Tersteege Vastgoed, FGH Vastgoed, Van Wijnen, Aegon, Zorg en Zekerheid, ABN Amro, Rabobank, Universiteit Twente, SRM, Corner Stone

"Na deze training heb ik de bagage die je als goede communicatieadviseur nodig hebt. Het stellen van de juiste vragen, meer inzicht in het type opdrachtgevers die er zijn en hoe daarop je anticiperen als adviseur. Een verrijking voor het uitoefenen van mijn vak!"

Yvonne Oosterholt

Beoordeling: 9

"Eigen bedachte oplossingen, dat zijn vaak de beste oplossingen. Een advies uitbrengen zonder oog te hebben voor de eigen wijsheid en expertise van je opdrachtgever zou de plank volledig misslaan. In deze Masterclass heb ik geleerd hoe mijn rol als adviseur goed kan invullen. Je leert een zienswijze en bijbehorende aanpak die van een enorme meerwaarde is. Gonda en Wilma zijn een prettig duo, inspirerend, soms confronterend, maar altijd in een veilige setting met oog voor de groep en ieder individu. They teach wat they preach!"

Ienske van Doorn

Beoordeling: 9

"Een must voor de communicatieadviseur anno nu. Door met name de coachingtechnieken word je een betere en completere communicatieadviseur. Deze masterclass wordt ook nog eens gegeven door twee vakvrouwen die elkaar ontzettend goed aanvoelen en aanvullen."

Leonie Rikken

Beoordeling: 9

"Betere trainers dan Gonda en Wilma kun je je niet wensen. De uitnodigende en veilige setting nodigt uit en stimuleert om actief mee te doen. De aangeboden opdrachten en theorie sluiten naadloos aan op de praktijk."

Bart Pausma

Beoordeling: 9

"Wat een fijne trainers. Veel ervaring, theorie, technieken, maar vooral praktisch bezig zijn en ervaren. Fijn dat je achteraf nog de mogelijkheid hebt voor een coachgesprek met een van de trainers."

Doreen Borneman Schlepers

Beoordeling: 9

"Wat een fantastische Masterclass. Mooie inzichten, prachtige toepassingen. Ik gebruik het zoveel in mijn werk. Mijn gesprekken zijn beter geworden doordat ik echt luister en doorvraag. Het was echt genieten."

Brenda Blankendaal

Beoordeling: 10

"De masterclass is een ideale combinatie van theorie en praktijk. En is waardevol voor iedere communicatieadviseur of manager."

Hinke Mulder

Beoordeling: 9

"Veel geleerd. Prima inleiders, vakmensen! De masterclass omvat veel meer dan ik had durven hopen. Ik heb opnieuw leren luisteren."

Tjipke Schouten

Beoordeling: 9

"Goede afwisseling van theorie en praktijk waardoor je het direct in je werk kunt toepassen. Maar bovenal hele goede trainers. Wilma en Gonda zijn een goeden koppel wat mij betreft. Heel enthousiast, inspirerend en vakinhoudelijk zeer deskundig!"

Elly Persons

Beoordeling: 9

"Ik heb de masterclass als een enorme verrijking ervaren, zowel wat mijn persoonlijke ontwikkeling betreft als voor mijn werk als communicatieadviseur. De inzichten en handvatten zijn breed toepasbaar. De twee docenten, Wilma en Gonda, vullen elkaar op een prachtige wijze aan en verstaan de kunst van het inspireren als geen ander wat mij betreft."

Yvonne Linssen

Beoordeling: 9

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

contact