Startdata

Leergang voorjaar 2024

Bijeenkomst 1: dinsdag 16 april en
woensdag 17 april 2024
Bijeenkomst 2: dinsdag 14 mei en
woensdag 15 mei 2024
Bijeenkomst 3: dinsdag 18 juni en
woensdag 19 juni 2024

Eindgesprek op afspraak

Leergang najaar 2024

Bijeenkomst 1: maandag 11 november en
dinsdag 12 november 2024
Bijeenkomst 2: maandag 16 december en
dinsdag 17 december 2024
Bijeenkomst 3: maandag 13 januari en
dinsdag 14 januari 2025

Eindgesprek op afspraak

Leergang Interne Communicatie en de invloed op gedrag

Wil jij meer invloed hebben op interne communicatie en invloed op gedrag? In deze leergang ontdek je wat mensen in beweging brengt.

Als interne communicatieadviseur kun je een luisterende rol aanleren om te ontdekken wat medewerkers belangrijk vinden in hun leven en werk. Per vraagstuk is het van belang om je in te leven en te onderzoeken voor wie wat belangrijk is, zodat je optimaal kunt aansluiten bij de intrinsieke motivatie en de emoties die er spelen.
We geloven in maatwerk bij het uitdenken van scenario’s en strategieën.

Hiervoor is het essentieel dat je parate kennis hebt over gedrag, effecten van communicatie, leiderschapsstijlen en communicatiestrategieën bij verandering. En dat je nieuwsgierig bent naar wat mensen drijft. Dit maakt dat je een stevig gesprek kunt voeren over de effecten van de verandering.

Prijs:

De leergang bestaat uit 3 maal 2 dagen (inclusief overnachting) en een individueel eindgesprek.
Je krijg een personal branding, kleur- en stijladvies tijdens de eerste tweedaagse.

De kosten bedragen € 3.695,– exclusief 21% btw.

Aantal deelnemers: Maximaal 12

Je voert een eindgesprek met je mentor. Iedere deelnemer krijgt of Wilma Kossen of Gonda Duivenvoorden als persoonlijke mentor.

Locatie

Hotel in een bosrijke omgeving op de Veluwe. Gegevens volgen na inschrijving.

Dit levert de Leergang je op

  • Je leert te onderzoeken wat er speelt in een organisatie en haar onderstromen.
  • Je krijgt kennis over de invloed van communicatie op gedrag.
  • Je leert hoe je kunt adviseren over effectieve communicatiestrategieën.
  • Je leert leidinggevenden te ondersteunen bij het communiceren via de lijn.
  • Je leert wat de belangrijkste factoren zijn voor het vergroten van betrokkenheid en het omgaan met veranderingen in een organisatie.
  • Je wordt zelfverzekerd in je advisering.

Vervolg

Na deze leergang kun je bijvoorbeeld de Masterclass Coachend Adviseren volgen of de Masterclass De pshychologie van communicatie. We geven je graag advies op basis van je interesse.

"Na deze training heb ik de bagage die je als goede communicatieadviseur nodig hebt. Het stellen van de juiste vragen, meer inzicht in het type opdrachtgevers die er zijn en hoe daarop je anticiperen als adviseur. Een verrijking voor het uitoefenen van mijn vak!"

Yvonne Oosterholt

Beoordeling: 9

"Eigen bedachte oplossingen, dat zijn vaak de beste oplossingen. Een advies uitbrengen zonder oog te hebben voor de eigen wijsheid en expertise van je opdrachtgever zou de plank volledig misslaan. In deze Masterclass heb ik geleerd hoe mijn rol als adviseur goed kan invullen. Je leert een zienswijze en bijbehorende aanpak die van een enorme meerwaarde is. Gonda en Wilma zijn een prettig duo, inspirerend, soms confronterend, maar altijd in een veilige setting met oog voor de groep en ieder individu. They teach wat they preach!"

Ienske van Doorn

Beoordeling: 9

"Een must voor de communicatieadviseur anno nu. Door met name de coachingtechnieken word je een betere en completere communicatieadviseur. Deze masterclass wordt ook nog eens gegeven door twee vakvrouwen die elkaar ontzettend goed aanvoelen en aanvullen."

Leonie Rikken

Beoordeling: 9

"Betere trainers dan Gonda en Wilma kun je je niet wensen. De uitnodigende en veilige setting nodigt uit en stimuleert om actief mee te doen. De aangeboden opdrachten en theorie sluiten naadloos aan op de praktijk."

Bart Pausma

Beoordeling: 9

"Wat een fijne trainers. Veel ervaring, theorie, technieken, maar vooral praktisch bezig zijn en ervaren. Fijn dat je achteraf nog de mogelijkheid hebt voor een coachgesprek met een van de trainers."

Doreen Borneman Schlepers

Beoordeling: 9

"Wat een fantastische Masterclass. Mooie inzichten, prachtige toepassingen. Ik gebruik het zoveel in mijn werk. Mijn gesprekken zijn beter geworden doordat ik echt luister en doorvraag. Het was echt genieten."

Brenda Blankendaal

Beoordeling: 10

"De masterclass is een ideale combinatie van theorie en praktijk. En is waardevol voor iedere communicatieadviseur of manager."

Hinke Mulder

Beoordeling: 9

"Veel geleerd. Prima inleiders, vakmensen! De masterclass omvat veel meer dan ik had durven hopen. Ik heb opnieuw leren luisteren."

Tjipke Schouten

Beoordeling: 9

"Goede afwisseling van theorie en praktijk waardoor je het direct in je werk kunt toepassen. Maar bovenal hele goede trainers. Wilma en Gonda zijn een goeden koppel wat mij betreft. Heel enthousiast, inspirerend en vakinhoudelijk zeer deskundig!"

Elly Persons

Beoordeling: 9

"Ik heb de masterclass als een enorme verrijking ervaren, zowel wat mijn persoonlijke ontwikkeling betreft als voor mijn werk als communicatieadviseur. De inzichten en handvatten zijn breed toepasbaar. De twee docenten, Wilma en Gonda, vullen elkaar op een prachtige wijze aan en verstaan de kunst van het inspireren als geen ander wat mij betreft."

Yvonne Linssen

Beoordeling: 9

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

contact