Startdata

Data najaar 2024

Bijeenkomst 1: Maandag 11 november en
dinsdag 12 november 2024
Bijeenkomst 2: Maandag 16 december en
dinsdag 17 december 2024
Bijeenkomst 3: Maandag 13 januari en
dinsdag 14 januari 2025

Eindgesprek op afspraak

Data voorjaar 2025

Bijeenkomst 1: Dinsdag 8 april en
woensdag 9 april 2025
Bijeenkomst 2: Dinsdag 13 mei en
woensdag 14 mei 2025
Bijeenkomst 3: Dinsdag 17 juni en
woensdag 18 juni 2025

Eindgesprek op afspraak

Leergang Interne Communicatie en de invloed op gedrag

Wil jij meer invloed hebben op interne communicatie en invloed op gedrag? In deze leergang ontdek je wat mensen in beweging brengt.

Als interne communicatieadviseur kun je een luisterende rol aanleren om te ontdekken wat medewerkers belangrijk vinden in hun leven en werk. Per vraagstuk is het van belang om je in te leven en te onderzoeken voor wie wat belangrijk is, zodat je optimaal kunt aansluiten bij de intrinsieke motivatie en de emoties die er spelen.
We geloven in maatwerk bij het uitdenken van scenario’s en strategieën.

Hiervoor is het essentieel dat je parate kennis hebt over gedrag, effecten van communicatie, leiderschapsstijlen en communicatiestrategieën bij verandering. En dat je nieuwsgierig bent naar wat mensen drijft. Dit maakt dat je een stevig gesprek kunt voeren over de effecten van de verandering.

Prijs:

De leergang bestaat uit 3 maal 2 dagen (inclusief overnachting) en een individueel eindgesprek.
Je krijg een personal branding, kleur- en stijladvies tijdens de eerste tweedaagse.

De kosten bedragen € 3.695,– exclusief 21% btw.

Aantal deelnemers: Maximaal 12

Je voert een eindgesprek met je mentor. Iedere deelnemer krijgt of Wilma Kossen of Gonda Duivenvoorden als persoonlijke mentor.

Locatie

Hotel in een bosrijke omgeving op de Veluwe. Gegevens volgen na inschrijving.

Dit levert de Leergang je op

  • Je leert te onderzoeken wat er speelt in een organisatie en haar onderstromen.
  • Je krijgt kennis over de invloed van communicatie op gedrag.
  • Je leert hoe je kunt adviseren over effectieve communicatiestrategieën.
  • Je leert leidinggevenden te ondersteunen bij het communiceren via de lijn.
  • Je leert wat de belangrijkste factoren zijn voor het vergroten van betrokkenheid en het omgaan met veranderingen in een organisatie.
  • Je wordt zelfverzekerd in je advisering.

Vervolg

Na deze leergang kun je bijvoorbeeld de Masterclass Coachend Adviseren volgen of de Masterclass De psychologie van communicatie. We geven je graag advies op basis van je interesse.

Wat onze deelnemers zeggen:

De 6-daagse leergang ‘Interne communicatie en de invloed op gedrag’ mocht van mij nog veel langer duren. Ik heb er zo van genoten en van geleerd. De manier waarop Gonda en Wilma kun kennis overdragen is energiek, afwisselend, interactief en met humor.

Gonda’s uitspraak “Vertraag aan de voorkant, om te versnellen aan de achterkant”, hangt inmiddels als tegeltje aan mijn muur. Het vat voor mij perfect de leergang samen.

Uiteindelijk willen we allemaal effectief communiceren. Het door hun ontwikkelde Communicatie Mozaïek loopt als rode draad door de leergang. Dit model helpt mij om:

  • Nieuwsgierig te zijn naar de invalshoeken van de onderneming, de opdrachtgever én de ontvanger van communicatie. Zodat ik beter snap hoe de vraag werkelijk in elkaar zit.
  • Meer scherpe vragen aan de voorkant te stellen, zodat ik een vraagstuk beter kan ontrafelen.
  • Niet te snel in oplossingen te denken.

Ik raad iedereen die een nog betere communicatieprofessional wil worden deze training aan!

– Toinja van Daal | Communicatiemanager Heijmans

Wil jij meer kennis opdoen over gedragseffecten van communicatie, leiderschapsstijlen en communicatiestrategieën bij verandering. Dan is de Leergang Interne Communicatie en de Invloed op Gedrag bij van de Wijz zeker aan te raden.

Wilma Kossen en Gonda Duivenvoorden loodsen je door deze opleiding met een berg aan ervaring en oneindig veel inspirerende voorbeelden uit de praktijk.

– Yolanthe Klaren | Teamleider Organisatie en Communicatie bij Woonmeij

Geweldige Leergang die praktische handvatten combineert met theorie die je aan het denken zet over het vakgebied. Ik merk dat ik de lessen van Gonda en Wilma constant toepas in de dagelijkse praktijk. Een aanrader voor iedere communicatieprofessional!

– Yannick Duport | Communicatieadviseur bij CNV

Volgens mijn opdrachtgever kwam ik na elke sessie terug met confronterende pareltjes: observaties over de werkpraktijk, gekoppeld aan tips hoe het ook anders kan. Mijn zelfvertrouwen kreeg een oppepper. Ik voel me een echte sparringpartner. Onder andere dankzij inzicht in gedragspsychologie en breinvoorkeuren.

Met een toffe groep vakgenoten ging ik de diepte in, we vonden herkenning en steun en hebben gegierd van het lachen. Kortom, mij kom je waarschijnlijk nog een keer tegen bij een opleiding van Van de Wijz.

– Wendel de Boer | Communicatieadviseur

Wat heb ik veel mogen leren tijdens de Leergang Interne Communicatie en de Invloed op Gedrag. Ik heb geleerd hoe je als adviseur jouw rol kan inzetten om een organisatie met communicatie te helpen bij een organisatievraagstuk. We zijn tijdens de Leergang zelf heel veel aan de slag gegaan met verschillende opdrachten. Ik ben inmiddels een gereedschapskist aan tools rijker: van het beïnvloeden van gedrag, open vragen stellen, leren op je handen te zitten en aannames te toetsen tot aan de rol van communicatie bij werkgeluk en verandering.

– Yvette Dijkhof | Communicatieadviseur bij Aeres Hogeschool

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

contact